AKTUELNO

Stiže ledena kiša.

Na gotovo svim glavnim saobraćajnicama u državama regiona sneg je očišćen, saobraćaj se odvija normalno, mada usporeno, temperature su više u odnosu na prethodne dane, a u pojedinim delovima prete nove padavine u vidu ledene kiše.

Kako je rečeno na sednici Štaba Zimske službe, prošle noći u Zagrebu je radilo 235 ekipa Zimske službe koje su čistile sneg, saobraćajnice su posute solju i rizlom, kako bi bile spremne za najvljenu ledenu kišu, pa se teškoće ne očekuju, a ako bude potrebno Grad će za čišćenje angažovati i studente i nezaposlene.

Državni hidrometeorološki zavod za danas je najavio umereno do pretežno oblačno vreme. U početku suvo, a zatim uz povremene padavine, naročito popodne i uveče.

Posle nekoliko vedrih i sunčanih dana,Sarajevo je danas ponovo utonulo u maglu, a vidljivost je smanjena. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na brojnim lokacijama u Sarajevu trenutno je povišen i nivo štetnih čestica u vazduhu. U Bosni i Hercegovini biće pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. Posle podne se očekuju slabije padavine sa juga, koje će krajem dana i u noći na sredu zahvatiti veći deo zemlje.

U Bosni će padati susnežica i sneg, a u Hercegovini kiša. Vetar slab istočnog i jugoistočnog smera. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između minus tri i tri stepena Celzijusa, na jugu zemlje od šest do 10 stepeni.

U Crnoj Gori danas oblačno, poslepodne, a naročito tokom noći kiša, u južnim i centralnim predelima mogući pljuskovi i grmljavina, a u višim planinskim predelima na severu susnežica. Više padavina u južnim i cetralnim predelima. Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do osam, najviša dnevna od tri do 14 stepeni.

'