AKTUELNO

Nezaobilazni deo letnje 'turističke ponude' već godinama je prostitucija koja se događa na jahtama po turskim, hrvatskim i crnogorskim vodama.

Kako je prošlogodišnje istraživanje pokazalo prema procenama u Hrvatskoj se 6.700 žena bavi prostitucijom, a redovnih klijenata koji koriste takve usluge ima između 75 i 110 hiljada. Međutim tek manji deo njih koristi usluge 'elitnih dama' iz kruga koji spada u takozvanu elitnu prostituciju.

Tokom leta cela ova 'razvratna igra' seli se na more, gde je iz godine u godinu sve veća potražnja za devojkama 'lakog morala'. O tome koliko je to unosan biznis koji se toliko rascvetao da su grupe devojaka iz drugih zemalja avionima dolazile u više navrata na krajnji jug hrvatske obale, kako bi odradile nekoliko dana, a ponekad čak i nekoliko nedelja druženja sa nezasitnim gostima, a onda se vraćale kućama.

A što se sve događalo ne samo po jahtama, nego ko se sve bavio, ali i koristio usluge prostitutki pokazala je i razotkrivena afera najvećeg lanca elitne prostitucije u Hrvatskoj, koja iako je bila zatvorena za javnost otkrila štošta o tom poslu i klijentima. U jahting prostituciji na Jadranu uživaju bogati stranci, domaći tajkuni, sportisti i pripadnici podzemlja koji za druženja s ovim damama izdvajaju i po 1000 evra.

Devojke se na Jadran dovode iz svih krajeva ne samo Hrvatske, već i susednih država, a veliki interes vlada za devojkama iz Srbije i BiH, jer one prodaju svoje telo čak i za komad nakita, luksuzni komad odeće ili brendiranu torbicu. A te divlje zabave upotpunjene su velikim količinama alkohola i neizbežno kokainom koji se na palubama šmrče do besvesti.

Mnogobrojne devojke iz Hrvatske isti taj posao odrađuju i na inostranim jahtama, pod izgovorom da rade manekenske poslove, a zapravo prodaju svoje telo. Angažuju ih agencije za ‘poslovnu pratnju’, a najmanja dnevna zarada iznosila je 500 evra.

Kako to zaista izgleda otkrivaju anonimne ispovesti radnika koji su radili na takvim jahtama, većinom kao osoblje. Tako je jedan od članova osoblja nedavno otkrio kako je na takvim zabavama na jahtama sve prepuno droge, poput kokaina, a tablete Viagra žvaču se kao bombone.

"Na takvim jahtama ne ponašaju se najgore njihovi vlasnici, već oni koji ih iznajme na nedelju ili dve i za to plaćaju preko pola miliona evra, kako bi uživali u plovidbi na brodovima koji imaju bazene. Sve vam se na tim jahtama svodi na "nabavimo drogu, nabavimo prostitutke, zlostavljajmo posadu svojim zahtevima. Ali ne žalim se, jer sam samo za jedno leto zaradio preko 28.000 evra od bakšiša", priča jedan od članova osoblja koji radio na inostranim jahtama.

Tako je otkrio kako je najbolja zarada u Canu, prostitutke zarade i do 35.000 evra za noć tokom filmskog festivala, a gosti su i brojni slavni glumci i velikani iz sveta filma. Ali to je festivaski biznis, a onaj letnji je mnogo jeftiniji, a posao funkcioniše veoma jednostavno.

"Kad dolaze veliki klijenti na jahtama, to se zna pa se svi detalji dogovaraju nekoliko dana ranije. Oni kažu koliko cura žele, zatim nas prevezu automobilima do njihovih brodova i nekad ostanemo samo preko noći, a nekad isplovimo na otvoreno more i vratimo se tek posle tri ili četiri dana. Kako se govorka na takvim izletima one najskuplje devojke mogu da zarade i do 3.500 evra.

#Hrvatska

#Prostitucija

'