AKTUELNO

Putnički brod italijanske firme SNAV koji plovi na liniji Ankona-Split, nedaleko od Žirja se pokvario. Na brodu je oko 250 putnika i 92 člana posade.

Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 sati iz Ankone u Italiji i trebao je jutros oko sedam sati da uplovi u Split, ali nešto pre dva sata ostao je bez pogona, javlja Slobodna Dalmacija.

Brod se trenutno nalazi oko 10 nautičkih milja jugozapadno od Kornata.

- Mi smo agencija koja vrši posao za brodara i nama je cilj da taj brod dođe u Split. Nama je cilj da taj brod dođe u Split i da se ti putnici iskrcaju - rekli su za Index iz splitske kancelarije SNAV-a.

Akciju spašavanja trajekta 'Aurelia' preuzeo je Centar za traganje i spašavanje na moru u Rijeci. Prema poslednjim informacijama zbog loših vremenskih prilika, odnosno zbog jakog juga, dva 'Brodospasova' tegljača koja su jutros isplovila prema trajektu, morala su se vratiti u šibensku luku.

Putnica Jelena Bura koja se trenutno nalazi na trajektu ispričala je za Slobodnu Dalmaciju kako nema panike, da su putnici u salonima i da je jedini problem što jako valja zbog juga.

- Dosta nas valja, evo ja sam upravo popila tabletu protiv mučnine, jugo je veliko - rekla je ona.

#Brod

#Hrvatska

#Spasioci

'