AKTUELNO

U gradovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine uz pesmu i vatromet dočekana Novu godinu.

Veselo i uz vatromet slavilo se širom Hrvatske. Na trgovima ili kod kuće, atmosfera je bila dobra. U Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, građane je zabavljala poznata pevačica Nina Badrić, kao i grupa Vatra i Teška industrija.

U ostalim gradovima Hrvatske vladalo je takođe dobro raspoloženje, uz raznovrstan program. Više hiljada Riječana već tradicionalno je novu 2016. dočekalo na Korzu, uz muziku riječke grupe Moskva i Nenu Belana i Fiumense. Građanima se u ponoć obratio gradonačelnik poželevši im da Rijeka i dalje ostane grad mudrih ljudi.

I u Bosni i Hercegovini je Nova godina dočekana u dobrom raspoloženju. Građani ove države uglavnom su doček proslavljali u porodičnoj atmosferi, ali u nekim gradovima je organizovana fešta i pod vedrim nebom.

Osim u ugostiteljskim objektima, Banjalučani su se veselili i na Trgu Krajine, gde su ih zabavljali domaći izvođači: "Mundens" i Vanja Mišić, Krajiški trubači, pop grupa "Nair", kao i "Kombajn kvartet" i Slađana Zrnić. Dolazak 2016. godine simbolično je najavljen vatrometom u ponoć.

Hiljade Sarajlija i turista prisustvovalo je javnom dočeku 2016. godine organizovanom na Trgu djece Sarajeva gde je takođe bio muzički program uz vatromet. Inače, noćašnje događaje obezbeđivao je veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dočeka Nove godine na otvorenom u Trebinju nije bilo, ali su se ugostitelji pobrinuli da ponuda bude prvoklasna.

Autor: S. Antonić

'