AKTUELNO

Policija Slovenije drži pod kontrolom situaciju sa migrantima, uprkos tome što je broj ilegalnih migrnata koji su prešli granicu za prva tri meseca ove godine uvećan za 146 odsto u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je danas komesarka policije Tatjana Bobnar.

Za prva tri meseca ove godine zabeleženo je 1.600 ilegalnih prelazaka slovenačke granice. Bobnar je rekla da je povečan kako broj zahteva za međunarodnu zaštitu, tako i broj migranata koji su vraćeni u Hrvatsku, prenela je STA.

Ona je istakla da je granica Šengena zaštićena, i da su ispoštovana sva ljudska prava stranaca. Bobnar je istakla potrebu proširenja policijske stanice u Jelšanima kako bi policajcima bilo omogućeno da utvrde identitet migranata.

Stranci će ostati u stanici dok im se ne utvrdi identitet, i dok ne budu, ili vraćeni u Hrvatsku, ili poslati u centar za azil.

Ona je istakla da predstavnici UNHCR danas posećuju Sloveniju, i da policija sarađuje sa Agencijom za izbeglice Ujedinjenih nacija, koja nije našla nikakve neregularnosti u postupku sa strancima.

#Slovenija

'