AKTUELNO

Majka Katica Rođak, čiju je decu suprug Josip Rođak bacio sa prvog sprata kuće rekla je da je "dvoje dece u redu, a dvoje kritično".

- Jedna ćerka će morati za Zagreb, a druga na operaciju oka. Sad sam u bolnici, kod dece sam - rekla je Katica za hrvatske medije.

Da podsetimo, Josip Rođak rano jutros bacio je svoje četvoro dece sa prvog sprata kuće na Pagu.

Deca, starosti od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje dece je van životne opasnosti, dok su dve devojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja devojčica je najteže povređena i ima mnogobrojne povrede glave i grudnog koša i ona je u kritičnom stanju.

Foto: Printscreen Facebook

Katica Rođak je najpre je odbila da kaže šta je bio okidač za ovaj užasni zločin njenog supruga i dodala da to on treba da kaže. Međutim, ispričala je za Index šta se dogodilo jutros u kući.

-Bila sam u kući kad je bacao decu. Probudio me pre 6 sati. Pitao me da li spavam. Rekla sam da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema detetu - započela je Katica Rođak.

Foto: Printscreen Facebook

-Ja nisam shvatila da mi je odneo decu dok mi nije odneo stariju ćerku, onu što joj je unakazio oko. Kad sam videla da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A on je obacio dole na beton - rekla nam je uznemirena majka.

-Onda sam otrčala dole. Bila sam u gaćama, bosa. Videla sam dete u lokvi krvi - rekla je Katica Rođak.

Komšija je zvao hitnu i policiju. Ne znam gde je sad muž. Ne želim da čujem za njega, ne zanima me. Ne znam šta se događa sa njim - ispričala je Katica Rođak za Index.

Foto: Printscreen Facebook

Bernardo Maričević, vlasnik kuće u koji živi Porodica Rođak stanuje u prizemlju i bio je svedok jezivog zločina.

-Ja sam u prizemlju. Prvo sam mislio da bacaju veš kroz prozor - rekao je šokirani vlasnik kuće.

-Najpre je bacio tri devojčice, a onda i dečaka. Kad je bacio dečaka, ja sam već izašao napolje. Pao je kao vreća. Mali plače, plaču svi četvoro. Malenog je bacio preko devojčica koje su već ležale na zemlji pa nema toliko velike povrede - ispričao je Indexu Bernardo Maričević.

#Hrvatska

#Majka

'