AKTUELNO

Zastava BiH neće biti sklonjena iz Predsedništva BiH, izjavio je hrvatski član kolektivnog šefa države, ŽŽeljko Komšić, povodom insistiranja predsedavajućeg Milorada Dodika na isticanju zastave Republike Srpske.

- Prvo, i sam Dodik zna da se zastava BiH nikada neće maknuti iz Predsedništva BiH. I to iz razloga koji su mu savršeno poznati - to je zastava države BiH, definisana zakonom za koji je glasao i Dodik i njegov SNSD i ističe se i postavlja tamo gde je to zakonom predviđeno - rekao je Komšić za portal Klix.ba.

On je takođe naveo da se zastava RS-a postavlja tamo gde je to predviđeno zakonom.

- A zakon nije predvideo da se ista postavlja na i u zgrade državnih institucija. Treće, otkazivanjem konsultacija vezanih za formiranje Veća ministara BiH, kao i eventualnim otkazivanjem sednica Predsedništva BiH, najviše štete Dodik nanosi sebi, njegovom SNSD-u i RS, jer se upravo njima najviše žžuri i treba im hitno formiranje Veća ministara, između ostalog, kako bi smenio kadar SDS-a i postavio svoj - naglasio je Komšić.

Inače, sednica Predsedništva BiH koja bi trebalo da se održi danas u 14 sati upitna je zbog navedenih Dodikovih zahteva, ali i principijelnih stavova druga dva člana Predsedništva koji insistiraju na poštovanju zakona i Ustava BiH.

#Bosna i Hercegovina

#Milorad Dodik

#Željko Komšić

'