AKTUELNO

Brokoli je jedno od onih povrća koje izaziva podeljena mišljenja – neki ga vole, naročito žene koje se bore protiv celuulita, dok ga drugi izbegavaju zbog specifičnog ukusa i teksture. Međutim, mnogi se slažu da je seckanje brokolija često prava noćna mora zbog nereda koji ostaje za sobom. Ako ste jedan od onih koji bi rado jeli brokoli, ali vas muči njegovo čišćenje, imamo sjajnu vest za vas.

Zašto ljudi Izbegavaju brokoli

Iako je brokoli izuzetno zdrav, mnogi ga izbegavaju zbog:

- Specifičnog ukusa i teksture

- Komplikovanog i prljavog procesa seckanja

- Nereda koji ostaje nakon pripreme

Prvim grupama možemo preporučiti da isprobaju naše recepte, kao što su brokoli sa piletinom i testeninom, ali za one koji se muče sa čišćenjem, otkrili smo genijalan trik koji će vam promeniti način na koji gledate na ovo povrće.

Genijalan trik za seckanje brokolija

Zato smo pronašli rešenje koje će vas naterati da brokoli češće uvrstite u svoj jelovnik. Umesto da sečete cvetove brokolija nasumično i onda čistite mrvice sa daske za sečenje, postoji mnogo pametniji i uredniji način.

Evo u čemu je tajna:

- Nožem odstranite stabljiku koja drži cvetove na okupu.

- Laganim pokretom ruke odvojite cvetove.

- Ako želite manje cvetiće, ponovite postupak dok ne dobijete željenu veličinu.

Prednosti novog načina seckanja

Ovaj metod ima nekoliko ključnih prednosti:

- Štedi vreme

- Smanjuje nered

- Čini proces pripreme hrane prijatnijim

Sada, kada znate ovaj trik, brokoli više neće biti povrće koje izbegavate. Dodatni bonus je što će vaša kuhinja ostati čista, a vi ćete imati više vremena da uživate u svom obroku.

Autor: Jovana Nerić