AKTUELNO

Gibanica sa mlincima postaće vaše omiljeno jelo, a pravi se lako kao i original. Možete da je služite za doručak, ručak ili večeru.

Gibanica je tradicionala srpska pita sa sirom koja se sprema od gotovih kora. Naučite da je pripremate na drugačiji način tako što ćete umesto kora koristiti mlince. Ako spadate u stariju generaciju onda znate koliko je ova vrsta testenine ukusna i da se odlično slaže sa ćuretinom. Ali, kao zamena za kore, mlincidaju gibanici potpuno nov ukus koji će vas garantovano oduševiti.

Sastojci:

6 jaja

500 g sitnog sira

300 ml kiselog mleka

200 ml jogurta

50 ml ulja

150 ml kisele vode

Foto: Pink.rs/S. Milovanov

80 g kajmaka

600 g mlinaca

Recept za gibanicu sa mlincima:

Mlince prvo obarite u slanoj vodi, samo minut do dva, da malo omekšaju. Nauljite tepsiju i poređajte mlince da pokriju dno. Umutite jaja (5 komada), sir, jogrut, kiselo mleko i kajmak. Dobro promešajte, pa dodajte ulje i kiselu vodu sobne temeprature. Ređajte tako što ćete da umočite mlince u smesu i slažite u tepsiju. Poslednji red treba da budu mlinci. Isecite parčiće, pa prelijte preostalom smesom. I premažite umućenim jajetom. Pospite susamom i pecite gibanicu u zagrejanoj rerni na 220°C oko 15 minuta, pa smanjite temepraturu na 200°C i pecite još nekih 20-25 minuta.