AKTUELNO

Ako ne možete da zamislite ručak bez mesa, preporučujemo da isprobate piletinu spremljenu na ovaj način.

Možete da koristite batake ili karabatake, a meso se krčka u mirisnom sosu od belog vina i senfa. Vrlo je jednostavno, a kao prilog možete da servirate testeninu koju ste prethodno skuvali. Sočan karabatak se brzinski priprema, a ni sastojci nisu mnogo skupi.

Sastojci: 4-5 bataka ili karabataka (bez kostiju), malo ruzmarina, 1 veza beršuna brašno, puter, 1,5 ljubičasti luk, 2 šolje belog vina, 2 kašike senfa testenina po ukusu, 250 g čeri paradajza. 

Priprema: Meso posolite i pobiberite, pa pospite brašno, sa obe strane. Istopite puter u tiganju, pa propržite meso sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa dodajte ljubičasti luk isečen na rebarca. Kada omekša sipajte belo vino, kuvajte 5 minuta, pa dodajte senf i ruzmarin, pa promešajte. Vratite meso, poklopite, smanjite vatru i ostavite još nekih 10 minuta. Za to vreme skuvajte testeninu. U gotovo meso dodajte čeri paradajz koji ste isekli na polutke i ostavite još 5 minuta na šporetu. Ukrasite seckanim peršunom. 

Autor: Z.L.