AKTUELNO

Malo jaja, rotkvica, krastavčića i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovu sjajnu salatu.

Ukoliko ste ljubitelj knedli, nema sumnje da će vam se ova salata i te kako dopasti:

SASTOJCI:

dva kuvana jajeta

veza rotkvica

kiseli krastavčići

ulje, sirće

tri veća jajeta

šolja mleka

400 g starog hleba

četvrt šolje maslaca

pola glavice crnog luka

so, biber, peršun

PRIPREMA:

Jaja umutiti sa mlekom i malo soli. Hleb iseći na kocke, preliti smesom, promešati i ostaviti da odstoji. Iseckan crni luk propržiti na maslacu, dodati u smesu od jaja i hleba, dodati peršun i biber, te sve dobro sjediniti (ako je smesa previše retka, dodati malo prezli). Formirati knedle i kuvati u ključaloj vodi 20 minuta. Ocediti, ohladiti, iseći na kolutove, pa staviti u činiju. Dodati na rebarca isečen crveni luk, iseckane krastavčiće i rotkvice, začiniti, preliti uljem i sirćetom, te poslužiti.