Malo jaja, rotkvica, krastavčića i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovu sjajnu salatu.
Ukoliko ste ljubitelj knedli, nema sumnje da će vam se ova salata i te kako dopasti:
SASTOJCI:
dva kuvana jajeta
veza rotkvica
kiseli krastavčići
ulje, sirće
tri veća jajeta
šolja mleka
400 g starog hleba
četvrt šolje maslaca
pola glavice crnog luka
so, biber, peršun
PRIPREMA:
Jaja umutiti sa mlekom i malo soli. Hleb iseći na kocke, preliti smesom, promešati i ostaviti da odstoji. Iseckan crni luk propržiti na maslacu, dodati u smesu od jaja i hleba, dodati peršun i biber, te sve dobro sjediniti (ako je smesa previše retka, dodati malo prezli). Formirati knedle i kuvati u ključaloj vodi 20 minuta. Ocediti, ohladiti, iseći na kolutove, pa staviti u činiju. Dodati na rebarca isečen crveni luk, iseckane krastavčiće i rotkvice, začiniti, preliti uljem i sirćetom, te poslužiti.