Zapečene makarone uvek su dobrodošle na svakoj trpezi, a ove su posebno kremaste sa dve vrste sira. Priprema traje svegea nekoliko minuta, posle samo čekate da rerna odradi svoje.
Sastojci: 400 g testenine, 300 g krem sira, 2 paradajza, 400 ml neutalne pavlake, 100 g kačkavalja, so, biber.
Foto: Pixabay.com
Priprema: Testeninu skuvajte kao i uobičajeno u slanoj vodi. Paradajz operite i isecite na kolutove. Kada je testenina skuvana procedite je, pomešajte sa krem sirom, začinite po ukusu, pa sve zajedno izručite u vatrostalnu činiju. Zalijte neutralnom pavlakom, poređajte kolutove paradajza. Pokrijte folijom, pa stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 tepeni. Pecite oko dvadeset minuta, a pred kraj pečenja skinite foliju, pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu da uhvati koricu i da se lepo zapeče.
Autor: Z.L.