AKTUELNO

Ako ih napravite danas, biće sveže i ukusne naredna dva dana!

Sastojci: četiri šolje pšeničnog brašna, dve kašike suvog kvasca, tri kašike šećera, kašika soli, šolja i po toplog mleka, šest kašika maslaca na sobnoj temperaturi, jedno veliko jaje

Foto: Unsplash.com

Priprema: Pomešajte brašno, kvasac, šećer, so, mleko, pet kašika maslaca (jednu sačuvajte za posle) i jaje u činiji. Možete za početak umutiti vlažne sastojke mikserom, a zatim postepeno dodajte brašno i mesite. Dobićete lepljivo i mekano testo. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.Kada naraste, premesite ga i formirajte 18 kugli. Prebacite ih na pleh sa papirom za pečenje, zagrejte rernu na 190 i ostavite ih da još malo narastu dok se rerna zagreva. Pecite zemičke 12 minuta a potom ih proverite, maksimalno vreme pečenja je oko 15 minuta da ne bi zagorele na vrhu. Vruće zemičke premažite preostalim maslacem kako bi bile sjajne.

Autor: Pink.rs

#Domaće

#zemičke