Ovoj preukusnoj piti još niko nije našao manu!
Sastojci: kore za pitu, 1 praziluk, 500g kiselog kupusa, 50 ml ulja, 1 kašikica bibera, 1 kašikica vegete, kisela voda, ulje
Foto: Wikipedia.org/Alina Zienowicz Ala z
Kako pripremiti: Propržiti praziluk na ulju pa dodati sitno seckani kupus i dinstati oko 20 minuta dodati biber i začin C. Kada se prohladi filovati. Za filovanje pomešati ulje i kiselu vodu i time prskati svaku koru. Redjati koru pa mešavina vode i ulja malo po kori, i svuda raporediti po malo uprženog kupusa i tako sve do kraja dok se fil ne potroši.
Na kraju na poslednje dve kore ne stavljati fil već samo kiselu vodu i ulje. Kore izbušiti nozem po nedge kako bi disalo prilikom pečenja. Ispeći na 180°oko 20 minuta dok ne porumeni.
Autor: Pink.rs