Obrok obiluje povrćem i nema šanse da vam posle njega nedostaje nekog vitamina.
Potrebno je:
200 g pirinča
300 g spanaća
2 šargarepe
1 veći krompir
2 crvene paprike iz tegle
4 čena belog luka
1 manji praziluk
ulje, so, biberpo želji suvi začin
Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk. Spanać dobro oprati i očistiti. Obariti nekoliko minuta, pa ga ocediti i iseckati. Ubaciti u praziluk. Dodati seckan beli luk, so, začin, biber i sve izmešati. Pirinač bariti oko 15 minuta da uvri voda.
Posoliti, pobiberiti i dodati 3 kašike spanaća i izmešati. Šargarepu očistiti i iseći na listiće. Papriku iz tegle malo oprati u hladnoj vodi. Krompir iseći na listiće.
#Recept
#kuvar
#pilav
#pirinač