AKTUELNO

Evo još nekoliko recepata za jela sa prezlama: krompir-čorba, špagete sa piletinom, pohovani kačkavalj, boranija sa prženom slaninom.

Sastojci:

- 4 fileta lososa

- 4 kašike maslinovog ulja

- prezle (količina po potrebi)

- seckani peršun

- so, biber

Priprema:

Losos začinite solju i biberom, a zatim svako parče poređajte u pleh prekriven papirom za pečenje tako da kožica bude okrenuta na dole. U manjoj posudi pomešajte prezle, maslinovo ulje i peršun (po želji dodajte malo soli i bibera). Preko lososa stavite mešavinu sa prezlama i ubacite pleh u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite otprilike 15 minuta, a zatim viljuškom proverite da li je pečen. Jelo možete da servirate odmah, sa salatom od svežeg povrća, barenim krompriom ili pirinčem.

#Recept

'