AKTUELNO

Lokalne turističke organizacije od severa do juga Crne Gore pripremile su bogat program sportskih, kulturnih i muzičkih manifestacija, među kojima je i Budva "Grad teatar" na kome će posetiocima biti predstavljen bogat književni, likovni i dramski program.

U Kotoru, gradu-muzeju na otvorenom, održaće se Internacionalni ljetnji karneval od 10-12. avgusta, saopštila je Turistička organizacija Crne Gore.

U Baru će 25. avgusta koncert održati Stjepan Hauser, "buntovnik sa violončelom", a pored njega na bini će biti muzičari koji će izvoditi klasičnu, filmsku i latino muziku uz specijalne scenske efekte, po kojima su njihovi koncerti prepoznatljivi.

Takođe, u Baru će turisti imati priliku da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu u okviru manifestacije "Ljeto sa zvijezdama".

Foto: Promo

Tivat će i ove godine imati bogat kulturni život, a najznačajniji događaji su Međunarodni festival mediteranskog teatra "Purgatorije" i fešta "Lastovskih svečanosti", koja se održava prve subote avgusta.

Od 23. avgusta u Herceg Novom počinje 35. Filmski festival Herceg Novi, a od 15 - 20 avgusta održaće se Guitar Art Summer Fest-a.

Kada se radi o tradicionalnim manifestacijama, jedna od najstarijih manifestacija "Bokeljska noć" održaće se 19. avgusta u akvatoriju Bokokotorskog zaliva, a tu je i manifestacija "Petrovačka noć" - fešta od ribe i vina u Petrovcu koja se održava krajem ovoga meseca.

U Nikšiću će od 4. do 6. avgusta biti održan Lake fest, događaj na kome će nastupiti Partibrejkersi, Yu grupa, Kerber, Bijelo dugme, Idoli.

Kada je reč o severu Crne Gore, u Mojkovcu će posetioci moći da uživaju u "Mojkovac festu" u okviru kojeg će na Trgu 10. i 11. avgusta nastupiti Vlado Georgijev i Al Dino, dok će u okviru manifestacije "Ljeto u Kolašinu" biti organizovani mini koncerti svakog vikenda tokom avgusta.

Autor: