AKTUELNO

Oduševljeni su kako sve tu izgleda.

Ninske peščane plaže dugačke su čak osam kilometara, a najpoznatija je Kraljičina plaža. Nju je američki Travel Channel uvrstio na listu najlepših plaža sveta.

Osim one čuvene u Crnoj Gori, i u Hrvatskoj postoji Kraljičina plaža, koja takođe pleni. Uz njeno ime vezana je legenda – svojom lepotom privukla je suprugu prvog hrvatskog kralja Tomislava, lepu Jelenu. Stoga, kad bi dolazili u Nin, porodične trenutke na plaži provodili su upravo tu, gde je Jelena otkrila i blagodeti lekovitog blata.

Dugački plićak savršen je za porodične izlete s decom i one koji žele tropski ugođaj. U blizini se nalaze i zabavni parkovi za decu, restorani i kafići, pa ne morate daleko da biste uživali u kafi ili ručku s pogledom na ninsku lagunu i Velebit.

Sam put do nje prolazi kroz dugačak plićak koji tek nagoveštava ono što vas čeka. Prate ga pešačke drvene staze kroz bioraznoliko područje koje predstavlja prirodni botanički vrt. Jedini problem s ovom plažom predstavljaće vam nedostatak hlada, ali onima koji žele da iskoriste letnje dane i da nadoknade vitamin D, to neće pomutiti planove.

Osim ove Kraljičine plaže u izboru Travel Channela, tri hrvatske plaže su nedavno izabrane među 40 najboljih u Evropi.

Naime, u izboru Gardijana među 40 najlepših plaža u Evropi su Krivica na Lošinju, Divna na Pelješcu i Mlini na Paklenim otocima kod Hvara.

Autor: