AKTUELNO

Ako bi dete u vama, ili dete sa vama, da se odlično zabavi, preporučujemo vam da se odvezete pedesetak kilometara od mađarskog gradića Mako do zabavnog parka za sve uzraste.

Naime, odmah pored Nacionalnog istorijskog memorijalnog parka u Opustaseru, nalazi se avanturistički park po imenu Zvezdana staza (CSILLAGÖSVÉNY na Mađarskom jeziku). Glavna atrakcija ovde je lavirint sa živom ogradom dug 3,5 kilometara koji se vidi čak iz svemira i treći je najveći lavirint ove vrste u celom svetu. Lavirint je inspirisan čudotvornim jelenom koji je prema predanju doveo Mađare na ovo područje. Nije to lavirint nalik na druge u koje uđete i prateći staze lako ili teško nađete izlaz. U ovom mađarskom džinu od žive ograde morate uključiti mozak kako biste našli izlaz. Naime, igra počinje tako što dobijete pitanja i po dva ponuđena odgovora, pa u samom lavirintu pronađete mesto na kome treba da date svoj odgovor. Ukoliko ste tačno odgovorili, putokazi će vas izvesti iz lavirinta. Ne brinite, pitanja nisu teška i prilagođena su različitim uzrastima. Sjajna zabava za prijatelje, porodice ili kolege zar ne?

A kad ste pronašli izlaz iz lavirinta, očekuju vas brojne atrakcije i zabavne igre. Možete se oprobati u “providnom” lavirintu, odnosno onom sa providnim ogradama ili jedinstvenim lavirintima u obliku tepiha gde će vam biti neophodne logičke sposobnosti. Ako se još niste umorili, pronađite put do vrha penjalice visine trospratnice ili pokušajte da pobedite u brojnim logičkim igrama ili igrama inspirisanim narodnom mađarskom tradicijom. Vaši mališani će sigurno uživati na igralištima u pesku, penjalicama, ljuljaškama i trambolinama.

A kad se dobro umorite, obavezno probajte pačetinu pečenu na tradicionalan način u visokoj zidanoj peći i domaće kolače.

#Lavirint