AKTUELNO

Od danas je zvanično, državljanima Srbije, dozvoljeno da uđu u Grčku, potvrdio je za TV VESTI direktor YUTE Aleksandar Seničić.

Seničić je rekao da najpre moramo da se ulogujemo, tačnije najavimo preko sistema, putem mejl adrese, da popunimo podatke o svima koji putuju, smeštaju, kao i načinu putovanja i to sve minimum 24 sata ranije.

„Dobija se ko QR kod koji morate da sačuvate i da ga pokažete pri ulasku u zemlju. Taj formular nije tipičan samo za Grčku, već i za neke druge zemlje u koje se putuje. Država mora da ima informaciju gde ste vi prijavljeni kada ulazite u određenu zemlju“, rekao je Seničić.

Foto: Printscreen/Tv Vesti

Kako kaže, nije bilo većih problema kada se dešavalo i da ne stignu kodovi na vreme.

„To nije bio problem da se pređe granica ukoliko je popunjen formular. Oni mogu to da provere i nije tragedija i ako ne stigne kod“, rekao je Seničić.

Potvrdio je da je od danas zvanično državljanima Srbije dozvoljeno da uđu i to putem aviona, putem 5 aerodroma koje su trenutno otvorili, kao i kopneno, i to isključivo preko zemalja EU.

Foto: Printscreen/Tv Vesti

Dodaje da je to za nas preko Bugarske, i to jutros od 8 sati.

„Ovo nije period kada se putuje u Grčku, krajem maja i početkom juna biće sigurno daleko više zainteresovanih ljudi. Da biste prešli morate imati i seftifikat o vakcinaciji. Bez obzira o kojoj vakcini se radi. Važno je da ste revakcinisani i da je prošlo 14 dana od revakcinacije“, rekao je Seničić.

Foto: Printscreen/Tv Vesti

Kako kaže, oni koji nisu vakcinisani, oni moraju imati obavezan PCR test ne stariji od 72 sata.

Ističe da, prema najavama Grčke, restrikcije koje tamo važe počinju polako od danas da se popuštaji.

Foto: Printscreen/Tv Vesti

„U ovom momentu, kada uđete u Grčku do 14. maja imate određena ograničenja. Restrikcija jeste da, kada boravite u jednom gradu, ne možete da putujete iz grada u grad. Nije problem da šetate po gradu“, rekao je Seničić, i dodao da se očekuje da sa početkom turističke sezone koja tamo počinje 14. maja i te mere biti ukinute.

Kako kaže, u ovom trenutku su tamo obavezne maske i na otvorenom i unutra.

Foto: Printscreen/Tv Vesti

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite nas i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Aleksandar Seničić

#Grčka

#Putovanja

#korona