AKTUELNO

Turizam je jedna od najteže pogođenih privrednih grana u Italiji zbog pandemije, a nakon višemesečne blokade Italijanska blogerka i preduzetnica Kjara Feranji, poznata širom sveta, odlučila je da doprinese promociji turizma Italije tokom teškog perioda za ekonomiju te zemlje.

Sa više od 20 miliona pratilaca na društvenoj mreži Instagram, Kjara Feranji odlučila je da iskoristi svoju popularnost za promociju domaćeg turizma, a nakon nacionalnog parka Ćinkve tere u Liguriji posetila je primorski grad Portofino u istom regionu Italije."Ovog leta vodiću vas na najrazličitija mesta, ali sva u Italiji jer smo odlučili da 100 posto podržimo turizam naše zemlje i da ga predstavimo što većem broju korisnika (društvene mreže)", navela je jedna od najpoznatijih blogerki u svetu koja obilazi Italiju sa svojim suprugom, reperom Fedezom.

Turizam koji čini oko 13 odsto BDP-a Italije ove godine beleži velike gubitke zbog pandemije i višemesečnih restriktivnih mera, a procenjuje se da će više od 20 odsto hotela u toj zemlji ostati zatvoreno tokom cele letnje sezone.Italija je 3. juna istovremeno otvorila regionalne granice posle oko tri meseca blokade i dozvolila dolaske iz zemalja EU i žengena.

#Putovanja