AKTUELNO

Jeste li čuli za Cabrio?

Radi se o žičari otvorenog krova koja vozi do 1849 metara visokog vrha planine Štanzerhorn u Švajcarskoj, sa koje se pruža predivan pogled na kanton Nidvalden u središtu zemlje.

Cabrio ima dva sprata – donji deo u potpunosti je zatvoren i napravljen od stakla kako bi šezdesetak putnika moglo da uživa u neverovatnim krajolicima, a gornji sprat je poseban "balkon" za one najhrabrije i prima tridesetak ljudi.

Žičara kreće od stanice Kalti, koja se izdiže na 711 metar, a do koje vozi starinski voz iz sela Štanc. Ovaj voz je u pogonu još od 1893. godine, a nekada je išao sve do vrha.

Kabriolet žičara počela je sa radom 2012. godine kako bi se turistima ponudila dodatna dimenzija za uživanje u prirodnim švajcarskim lepotama.

Na vrhu planine nekada je bio hotel, ali on je izgoreo u velikom požaru sedamdesetih godina. Danas se tu nalazi restoran sa neverovatnim panoramskim pogledom na okolinu, ali on je trenutno zatvoren, piše portal Pun kufer.

View this post on Instagram

"Unforgettable experience, just go and enjoy!" 😍@cabriostanserhorn⁠ .⁠ This is the conclusion we came to in the article on the blog.⁠ .⁠ 👉 Would you be happy to win 2 free tickets for this amazing experience? ⁠ . 👉 Should we organise the giveaway on the blog or Instagram? .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ .⁠ . . #bloggerstyle #giveaway #giveawayindo #fashionblog #giveawaymalaysia #switzerland_vacations #switzerland🇨🇭 #switzerlandpictures #exploreswitzerland #blogger #adventuretime #styleblogger #giveawaycontest #adventures #adventurer #giveawayindonesia #adventurethatislife #travelblogger #switzerlandwonderland #adventure #adventuredog #blog #giveaways #switzerland

A post shared by The Family of 5 🇨🇭 Swiss Blog (@familyof5.swiss) on

#putovanje

#žičara

'