AKTUELNO

Halštat je selo u Austriji koje je doživelo veliku popularnost zbog crtanog filma Frozen i zbog toga bacilo u senku mnoga druga prelepa mesta u Austriji koja svakako vredi posetiti, a ovo je naš izbor.

Bad Gastajn

View this post on Instagram

It‘s been a wild week in Bad Gastein, the entire Gastein Valley and surrounding areas. First, we embraced a fresh snow surprise. Until strong rains followed, causing floods and landslides all around. Sending lots of gratitude to all the firefighters, mountain rescue and all village communities who have been on it nonstop for the past few days keeping everyone save! Due to high risk, several streets and promenades have been closed until they are further evaluated. Arrival / departure by train is currently not possible but we are hopeful train lines will open again by the weekend. For travel info, please consult with the official tourism board. Stay safe, everyone. #visitbadgastein #communitylove #news #staysafe

A post shared by Bad Gastein, Austria (@visitbadgastein) on

Čim pročitate kako neki grad u Austriji ima dodatak „Bad“, verovatno vas na tom mestu čeka divan odmor u raznim spa centrima. Grad se nalazi u planinama Visoki Tauern, a nalazi se oko sat i po vremena vozom iz Salzburga. Naravno, ovde su „glavne“ zimske čarolije, pa je idealno mesto za one koji vole sportove na snegu, ali i za one koji vole da uživaju u spa centrima.

Cel am Ze

Za ovaj grad su čuli mnogi zaljubljenici u skijanje, a on se nalazi južno od Salzburga na jezeru Cel. Ovo je jedno zaista idilično mesto na kojem uživa svako u bilo koje doba godine. Kad se sneg otopi, ne nestaje lepota, jer je moguće obići sve kroz neki planinarski izlet. U toku lepih dana skije se zamenjuju vožnjom bicikla.

Feldkirh

Ovo malo poznato mesto nalazi se u blizini granice sa Švajcarskom i Lihtenštajnom, a izgleda kao da bi u njega mogla da se smesti radnje neke bajke. Mnogi putnici samo prolaze kroz njega bez zastajkivanja što je greška, jer time propuštaju istoriju zamka Šatenburg iz 13. veka, kao i gotičku katedralu svetog Nikole.

Maria Vort

View this post on Instagram

Maria Wörth am Wörthersee, Carinthia ⛪️ The Maria Wörth peninsula receives its enchanting characteristics from the two churches, which are located "in the middle" of the lake, called the "heart of Lake Wörthersee". Thanks for this lovely 📸 by Sonja @me_roaming_around . . . . . #österreich #österreich🇦🇹 #austria #austria🇦🇹 #igersaustria #igerscarinthia #kärnten #visitcarinthia #wörthersee #worthersee #wörthersee2020 #mariawörth #beutifuldestinations #goexplore #outdooradventure #landscapephotography #getoutside #shotzdelight #TopEuropePhoto #europe_vacations #europe_perfection #europe #travellingthroughtheworld #traveltheworld #lovetotravel #lonelyplanet #travelmore #passportexpress #doyoutravel #theweekoninstagram

A post shared by 365 Austria (@365austria) on

Gradić na jugu Austrije, blizu slovenske i italijanske granice, najpoznatiji je po poluostrvu. Na ovom malom komadu zemlje na jezeru Vorterze, nalaze se dve crkve koje kada gledate, čini se kao da plutaju na vodi. Ovde je priroda još uvek netaknuta, paposetioci rado odlaze u šetnje šumama i po obližnjim brežuljcima.

Sent Gilgen

View this post on Instagram

Amazingly beautiful Austria

A post shared by Merrick Brown (@merrickdb) on

Mnogi članovi Mocartove porodice živeli su u ovom gradiću na obalama jezera Volfgang, ali slavni kompozitor Sent Gilgen nikad nije zvao svojim domom. Kao i mnoga ostala planinska mestašca, i ovo se može pohvaliti žičarom koja omogućava panoramske poglede, ali posebnost je ipak – crkva.

#Putovanja

'