AKTUELNO

Čak i ako sebe smatrate "iskusnim putnikom", onog momenta kada počnete da putujete s decom počećete da sumnjate u sve što znate o pakovanju i putovanjima uopšte.

Ipak postoje neke stvari koje vas koliko-toliko mogu pripremiti za putovanje s mališanima, a ukoliko su vaša iskustva drugačija, podelite to sa drugima u komentaru.

Vreće za pakovanje garderobe

Znate i sami koliko je teško organizovati garderobu i sve što ponesete na put, a zamislite sad da pored svojim muka morate da mislite i na dete ili više njih. Zato je najbolje sve odvojiti vrećama za pakovanje kako bi vam život bio barem malo lakši dok ste na putu, jer ćete u svakom mometu znati gde vam se šta nalazi.

Kolica za bebe

O ovome treba misliti malo ranije, pa ako ste propustili priliku - zapamtite za budućnost. Kada kupujete kolica za bebe, čak i kada nisu transformer-kolica, takozvana sve-u-jedan, odmah proverite da li mogu da se sklope toliko da možete da ih ubacite u pregradu za prtljag u avionu. Ukoliko se odlučite za malo manja kolica, biće vam mnogo jednostavnije i kad niste na putovanjima.

Stolica/sedište

Poput kolica, postoje i stolice za decu koje mogu da imaju različite namene. Ukoliko odlučite da ne nosite kolica na putovanje, možda biste mogli da razmislite o prenosivom sedištu za decu. Osim što ćete ga svakako koristiti u vašem vozilu, ukoliko pronađete pravi model, lako ćete ga pretvoriti u ljuljaškicu i stolicu za jelo, pa nećete biti ograničeni samo na one restorane koji su obezbedili stolicu za mališane.

Višenamenska garderoba

Ovo je još jedna veoma važna stvar. Zašto na put nositi ćebence, peškir na kojem se sedi na pesku ili travi, veliku maramu ili haljinicu, kad možete da pronađete to u jednom proizvodu. Potrebno je samo da odaberete pravi dezen višenamenskog ogrtača kako bi vam u svemu navedenom odgovarao i imaćete jedan kofer manje na putovanju.

Pametni uređaji

Zapravo pametna pomagala. Ako imate više dece kojoj dopuštate da koriste tehnologiju, onda sigurno znate kako izgleda "rat" oko toga u čijim će rukama biti tablet, telefon... To možete vrlo lako da rešite ako nabavite adapter u koji možete da priključite više različitih uređaja koji će moći nešto da gledaju ili slušaju istovremeno.

#Putovanja

'