AKTUELNO

Tačno, sitnici čine život, ali je ipak povremeno dobro dati sebi oduška i ponuditi najvoljenijoj osobi nešto veći i ukusniji zalogaj.

Dan žena je vrlo popularan u Srbiji, i tada gotovo svaka dama biva „zatrpana“ mnoštvom prelepih buketa, bombonjerama i raznoraznim sitnicama. Za one koji još uvek nemaju ideju šta da poklone svojim lepšim polovinama, mi vam predlažemo nešto drugačije – obradujete je nezaboravnim putovanjem. 

Budući da 8. mart ove godine pada u nedelju, ovo daje taman prostora za romantičan vikend. Ako pak imate više dana, možete posetiti i neku dalju destinaciju. Kako bi se dobilo na efektu, karte upakujte u lepu ukrasnu kutiju ili ih obmotajte mašnicom!

Foto: Unsplash.com

Mnoge turističke agencije organizuju putovanja na Dan žena, tako da je izbora mnogo, a evo šta vam mi predlažemo:

Temišvar

Ova destinacija je idealna ako od slobodnih dana imate samo vikend. Ne treba vam puno vremena da obiđete grad i taman ćete doživeti toliko od njega, da ćete poželeti da se opet vratite. 

Susret sa Temišvarom će biti susret sa elementima neočekivanog i iznenađujućeg. Osetićete se zatečenim kada vidite grad koji opravdava svoj nadimak „mali Beč”. Ako očekujete turističke atrakcije, bleštavilo noćnog provoda, gužvu i galamu, to nećete naći. Temišvar je miran, okrepljujuć i pruža utočište od stresa. Romantične šetnje pored Begeja i ispijanje kafe ili vina s pogledom na jedan od gradskih trgova biće maksimum vaših napora u ovom gradu.

Foto: Unsplash.com

Budimpešta

Krstarenje Dunavom, Budimski zamak, termalna kupatila… Sve ovo i još mnogo toga učiniće vaše putovanje u Budimpeštu neodoljivo romantičnim! Budimpešta je jedan od gradova koji se nalazi na obali Dunava, na samo oko 400km od Beograda, što je čini idealnom destinacijom za vikend putovanja, a njena raznolikost - od impresivnih građevina i istorijskih znamenitosti, do odličnih ugostiteljskih objekata i usluge, te šopinga čini grad koji može svakome ponuditi po nešto.

Beč

Umesto da odete do prodavnice i kupite svojoj dragoj omiljene Mocart kugle koje ćete zajedno pojesti ispred TV-a, zašto je ne biste poveli u Beč da ih tamo degustirate? Ne znamo šta vi mislite o tome, ali ona će sigurno sijati od sreće kada je odvedete na večeru na Dunavski toranj čiji se vrh okreće. A sutradan nikako nemojte da zaboravite vožnju kočijama oko Šenbruna.

Foto: Unsplash.com

Pariz

Ako nikada pre nije bila u gradu svetlosti, ovo je idealna prilika da ga zajedno posetite. Romantična duša koja se krije u oboma isplivaće na površinu još pri prvom udahu pariske svežine. S obzirom da nikako ne smete preskočiti Ajfelovu kulu, popnite se do samoga vrha. Imaćete utisak kao da čitav grad držite na dlanu. A onda, upotpunite doživljaj prstenom koji se već neko vreme pripremate da joj date. Pa pošto je sve kao na filmu, nikako nemojte preskočiti filmski ili preciznije francuski poljubac.

Foto: Unsplash.com

Rim

Prestonica Italije obiluje brojnim znamenitostima koje bi bilo šteta ne videti, naročito kada se prvi put nađete u njemu. Međutim, ako ih je već obišla, nećete pogrešiti ako joj priuštite šoping u ovom čarobnom gradu. Iako je mart period velikih sniženja, morate biti spremni da izdvojite pozamašnu svotu novca za vašu najlepšu koja želi takva i da dunavski toranjostane.

#Osmi mart

#Poklon

#Putovanja

'