AKTUELNO

Naše poznate zvezde, Sanja Vučić i Dušan Svilar snimili su pesmu posvećenu manastiru Tumane.

Foto: Privatna arhiva

Spot pod nazivom ,,Znaš li gde je nebo moje" premijerno će biti prikazan 26. jula u 12 častova na As ton mjuzik jutjub kanalu i to na dan slave manastira , na praznik Sabora Svetog Arhangela Gavrila i na 100godišnjicu osvećenja crkve.

Tekst je napisala Snežana Miljković, autorka knjiga ,,Božija bašta" i ,,Svetitelji i ẓ̌ivotinje, prijatelji" . Ovo je četvrta pesma u ciklusu po ovim knjigama i nastavak saradnje sa poznatim kompozitorom Aleksandrom Sofronijevićem.

Foto: Privatna arhiva

LJUBAV JE NAJDUŽA MOLITVA

- Kada sam pre tačno 12 godina, sa princem Vladimirom Karađorđevićem i princezom Brigitom, prvi put posetila manastir Tumane, na ovom mestu postojala je samo crkva sa jednim starim konakom. Manastir je bio ženski i dočekala nas je jedna monahinja. Tada sam prvi put celivala mošti svetog Zosima i na poklon dobila delić platna i ikonu svetitelja na kojoj je pisalo „Ljubav je najduža molitva". Za manastir je malo ko znao. Kako je vremenom ova čudesna svetinja rasla, jačala je i moja veza sa njom i rastao je i broj mojih ličnih čudesnih doživljaja povezanih sa ovim mestom. Kao i moja želja da se nekako odužim i ostavim bar delić sebe. U mojoj knjizi „Božija bašta" nalazi se moja pesma posvećena manastiru Tumane Zahvalna Bogu, tumanskim svetiteljima, igumanu Dimitriju i bratstvu manastira, radujem se premijeri spota ove pesme koja nas očekuje 26.og jula, na dan slave manastira i na 10Ogodišnjicu osvećenja crkve. Hvala mojim prijateljima Sanji Vučić, Dušanu Svilaru, Aleksandru Sofronijeviću i kompletnoj fantastičnoj ekipi AS studija. - rekla je Snežana Miljković, autor pesme.

Foto: TV PINK PRINTSCREEN/PINK.RS/N. BRAJOVIĆ

- Zahvaljujući ljubavi Božijoj u osvit XXI veka svi putevi vode u Tumane, gde ukrepljeni sa izvora žive vode blagočestivi ljudi pronalaze ono što traže - blagoslov, isceljenje, utehu .. I tako iz dana u dan, u hiljadama! Hvala ekipi koji su srcem spevali, snimili i nama podarili pesmu i odgovor: Znaš li gde je nebo moje? koje izlazi u Petak 26.07. u 12.00 - rekao je arhimandrit Dimitrije, iguman manastira Tumane.

Autor: N.B.