AKTUELNO

Ovog puta u pitanju su deca bez roditeljskog staranja iz sedam beogradskih domova!

Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, već drugu godinu za redom održava humanitarnu akciju „Zimovanje za sve“. Nakon 16. godina sjajne saradnje saradnje sa Zvečanskom, Mitrović već dve godine šalje klince iz svih Domova za nezbrinutu decu na teritoriji cele Srbije na letovanje, ali i zimovanje – jer shvata važnost takvih akcija u životima najmlađih, koji samo žele detinjstvo puno radosti i ljubavi.

Foto: J. Simonović

Danas u 13 časova iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, krenula je druga grupa dece, njih stotinak, iz sedam beogradskih domova – putem Divčibara. Klinci će biti smešteni u hotelu “Maljen”, u sklopu koga postoji bazen, kao i sportski tereni, tako da će mališani pored zimskih sportova, moći da uživaju i u kupanju, igranju fudbala, odbojke i drugih sportova. U hotelu “Maljen” obezbeđen im je pun pansion i tamo će ostati sedam dana.

Foto: J. Simonović

Podsećanja radi, prošlog ponedeljka – takođe iz Zvečanske krenula je prva grupa klinaca iz domova i zavoda iz cele Srbije koji su uživali u hotelu “Maljen” na Divčibarama, kao i u zimskim čarolijama.

Foto: J. Simonović

“Prošlog ponedeljka smo poslali svu decu iz svih domova za brigu o deci bez roditeljskog staranja iz cele Srbije – a danas je na red stigao Beograd. Dečica se pakuju i sve ih je više i više. U ovoj sezoni imali smo 250 dece koje smo odveli na zimovanje, na Divčibare. Prva grupa je imala sreće sa snegom, sada se vreme malo promenilo – ali smo se organizovali da im organizujemo zabavu i po lepom vremenu, koja će ih definitivno razveseliti. Ono što me je malopre nasmejalo i razveselilo je što su klinci sve spremniji i spremniji za život. Danas je rođendan dvojici dečaka i kada sam delio džeparce oni su se javili i rekli da im je rođendan i onda sam im dao poseban poklon za rođendan. Ali onda odjednom su se javili još dvadesetak njih koji ma je rođendan prošao i kojima će biti rođendan – pa smo onda i njima dali ekstra poklone. Zatim su se i ostali setili da im je ove godine bio rođendan – tako da smo skoro udvostručili džeparce svima, jer su svima bili rođendani ili će biti. Tako da primećujem da su sve spremniji za život, što je dobro. Tek u subotu ću klince moći da posetim na Divčibarima, jer danas putujem za Dubai na sajam i tada ćemo videti da li je sve ok. Želim srećan put klincima i da se lepo provedu. Svi su veseli, što me jako raduje i čini mi se da ovakve akcije uvek iznedre dodatne osmehe na njihovim licima što me čini posebno srećnim.“ – rekao je Mitrović.

Foto: J. Simonović

Pored džeparca za zimovanje, koji se nenadano udvostručio, klince iz sedam beogradskih domova Željko Mitrović je obradovao i poklonima koje je kao i svaki put birao pažljivo za svoje drugare – da uvek imaju aktuelne igračke koje su popularne kod njihovih vršnjaka. 

Foto: J. Simonović

Mitrovićev dolazak, kao i uvek propraćen je uzbuđenjem i ovacijama. Vlasnik Pink Media Group, dobio je čak i poklone od najmlađih štićenika koji su želeli da mu na svoj način pokažu da se ljubav ljubavlju vraća.

Nakon što je odpratio klince na Divčibare, Mitrović je krenuo za Dubai gde se održava World Police Summit – najveći sajam policijske opreme na svetu. Posle velikog uspeha u Abu Dabiju na IDEXu, mlada uspešna firma PR-DC spremna je za nove poslovne poduhvate. Svojim primerom i ovoga puta želeo je da pokaže da je sve stvar prioriteta, i da klinci i pored konstantnih poslovnih obaveza u njegovom srcu zauzimaju posebno mesto.

Autor: S.P.