AKTUELNO

Premijera zakazana za 1.03. u Galeriji, bioskop Cineplexx.

Ostvarenje “Troje” Apollon produkcije, po scenariju Katarine Nikolić i Petra Pašića, a u režiji Petra Pašića - doživeće svoju premijeru 1.03. u 19h u okviru ovogodisnjeg FEST-a, u najsavremenijem Cineplexx bioskopu u Galeriji. Glavne uloge u ovoj napetoj drami dodeljene su brilijantnim glumcima: Igoru Đorđeviću koji je maestralno predstavio Ivana, magentski privlačnoj Marini Ćosić koja se sjajno snašla u ulozi Vere i Damjanu Kecojeviću koji je izvanredno dočarao Aleksandara.

Foto: ja/ja

Već na samom početku intrigantne drame Petra Pašića “Troje” – jasno nam je da Vera i Ivan nisu par kakvim ih društvo vidi, uspešni u svom poslu, situirani, divni roditelji koji uzivaju u luksuzu sa ćerkama, Petrom i Vanjom. Naizgled običnom mladom paru, uhodanu svakodnevnicu menja iznenađujući predlog Aleksandra – njihovog najboljeg prijatelja, arhitekte, i Verinog kolege. Ivan često sa Aleksandrom izlazi po noćnim klubovima i vođen nekontrolisanom požudom vodi dvostruki život, kom je Aleksandar svedok.

Foto: ja/ja

Prica o netipičnim ljubavima, erotici i pokušaju da pronadju sebe kroz nove vidove odnosa, uneće priličan haos u živote ovo troje glavnih likova. Njihova dinamika kada se nalaze u istom prostoru je intrigantna i konstantno koketira sa nekovencionalnim odnosima koje su Igor Đorđević, Marina Ćosić i Damjan Kecojević uverljivo predstavili.

Foto: ja/ja

Unutrašnje borbe sva tri karaktera su još potpunije predstavljene kroz autorsku muziku Nemanje Mihajlovića, kao i Sanele Đember, koja dočarava atmosferu kroz čitav film. Moderna scenografija i kostimi doprineli su da film “Troje” zaista zavrednuje epitet drame koja je u svakom smislu potpuna, savremena i u rangu svetskih ostvarenja.

Foto: ja/ja

Samo godinu dana od nastanka, Apollon - prvi lokalni servis za gledanje filmova i i serija, u saradnji sa “Telekom Srbija” pokrenuo je inicijativu za snimanje čak 52 dugometražna filma u sopstvenoj produkciji. Nakon “Džema od kavijara” i “Porno priče”“Troje” je simbolično treći film koji će se naći u bioskopima. I to premijerom na 51. Međunarodnom filmskom festivalu– FEST 2023.

Foto: ja/ja

Ivan, Vera i Aleksandar imali su žansu da žive beogradski san srednje-više klase, ali nekada je za košmar ipak dovoljno „Troje“.

Foto: ja/ja

Autor: S.P.

#Apollon

#Apollon produkcija

#Film TROJE

#Petar Pašić

#Troje