AKTUELNO

Nakon što je poklonila programe za najmlađe koji se preslušani 28 200 puta putem digitalne platforme, Beogradska filharmonija najavljuje raznovrsni sadržaj koji se može svakodnevno pratiti na društvenim mrežama kao i na sajtu institucije.

Publika se posebno poziva da petkom uveče, umesto na Kolarcu, sluša koncerte orkestra - od kuće!

„Da mi je pre samo par meseci neko rekao da će prva asocijacija na Koronu biti epidemija, a ne muzički znak za produženje pauze, note ili makar pivo posle koncerta – ne bih mu verovao.

Ova Korona nas je razdvojila. O njoj ne mogu reći ništa izuzev da ćemo je pobediti brže i sa manje žrtava ako budemo striktno poštovali procedure i bespogovorno slušali savete lekara. A oni su jasno rekli – ne izlazite iz svojih domova. Ali, zamislite kako bi danas izgledala naša izolacija da nemamo internet. Ovako smo u mogućnosti da vam, u moru kvalitetnih i dostupnih sadržaja ponudimo i one zbog kojih se muzika sluša a Beogradska filharmonija voli. To je naša misija”, poručuje Ivan Tasovac.

Tako će ponedeljkom najpre nastupati „Filharmoničari u izolaciji“. U pitanju su blogovi muzičari iz orkestra koji će deliti svoja iskustva i savete kako najbolje provesti vreme koje je pred nama. Utorkom se filharmoničarima i publici obraćaju gosti orkestra, čuveni dirigenti i muzičari čiji su nastupi bili planirani, a sprečeni su da dođu zbog situacije koja je zahvatila ceo svet. Sreda je rezervisana za audio doživljaj i slušanje koncerata Beogradske filharmonije iz arhive. Četvrtak je dan za prisećanje na nekadašnje uspehe i najdraže momente iz prošlosti, a čuveni filharmonijski petak publiku neće ostaviti bez koncerata jer će se omiljeni nastupi orkestra prikazivati onlajn.

Za dane vikenda, planira se putovanje kroz interesantne materijale drugih muzičkih kuća i nezaobilazan muzički humor. Kroz sadržaje koje je kreirala za svoju publiku, Beogradska filharmonija joj poručuje - Ostani kod kuće i slušaj muziku.

#beogradska filharmonija

#online

'