AKTUELNO

Preko 29 umetnika na sceni, u raskošu boja, energiji pokreta i muzičkoj harmoniji hipi doba, ponovo će zablistati na daskama Kombank Dvorane 10. maja, dva meseca nakon beogradske premijere na istom mestu.

Predstava nastala na  istoimenom brodvejskom mjuziklu i kultnom filmu Miloša Formana okupiće ponovo glumce Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, koji će kao i na samoj premijeri, u  jedinstvenom glumačkom nadahnuću, praćeni orkestrom Davida Klema na sceni, Beograđane podsetili na tadašnji duh slobode i promena, ali i na teme koje su jednako aktuelne kao i 1969. godine, a obrađene u savremenom umetničkom maniru.

Foto: Promo/Kombank arena

U ovoj emotivnoj priči o mladim ljudima koji tragaju za promenom, protkanoj rediteljskim žarom mađarskog reditelja Petera Telihalija, publika će imati prilike da čuje muzičke deonice poput čuvenog hita „Let the Sunshine in“ i druge tematske numere iz Kose. U vatrenom „umetničkom plesu“,  atutentičnim kostimima i uz vernu scenografiju, glumci i orkestar verno dočaravaju energiju toga doba.

Foto: Promo/Kombank arena

Interesantan je podatak da je prva predstava pripemana svega pet nedelja, a u njoj je učestvovalo preko 50 ljudi.

Foto: Promo/Kombank arena

Podsetimo, prošlogodišnjoj premijeri predstave u Novom Sadu prisustvovao je proslavljeni holivudski glumac Džon Sevidž koji je uoči događaja poručio “Sloboda je muzika. Nosi duh nade“.

Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada.

#Kosa

#Mjuzikl

'