AKTUELNO

Bojko Borisov, Aleksis Cipras, Viorika Dančila i Aleksandar Vučić razgovaraće danas o zajedničkim infrastrukturnim projektima, regionalnoj stabilnosti i evropskim pitanjima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Varnu gde će učestvovati na Samitu kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije.

Sastanku Samita kvadrilaterale prisustvovaće i predsednica Vlade Rumunije Vjorika Danćila, predsednik Vlade Republike Bugarske Bojko Borisov i predsednik Vlade Republike Grčke Aleksis Cipras.

Šef srpske države po dolasku u Varnu razgovarao je sa bugarskim premijerom Borisovim.

Foto: Informer

Toplo gostoprimstvo bugarskih domaćina

Posle sastanka sa Borisovim, Vučić je izneo svoje utiske.- Po drugi put sam naišao na toplo gostoprimstvo naših bugarskih domaćina u ovoj divnoj rezidenciji. Ovo je zaista najbolje mesto za plodonosne razgovore koje smo do sada imali. Nadam se da ćemo ovde ponovo doći, i da će to biti i češće. To bi, u svakom slučaju, osnažilo naše veze i poboljšalo naše istinsko prijateljstvo - napisao je Vučić u knjigu utisaka.

Predsednik Srbije razgovarao je potom i sa predsednikom Vlade Izraela Benjaminom Netanjahuom i tom prilikom istakao da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri, ali da još postoji prostor za razvoj trgovinske razmene i povećanje broja izraelskih investicija u Srbiji.

- Zadovoljni smo saradnjom u svim oblastima - rekao je predsednik Vučić, pozitivno ocenivši i porast broja izraelskih turista u Srbiji. U periodu od januara do septembra 2018. godine ukupna trgovinska razmena iznosila je 55,5 miliona dolara.

Foto: Pink.rs

Pored bilateralnih odnosa Vučić i Netanijahu razgovarali su i o evropskim integracijama, ekonomskoj saradnji i globalnim bezbednosnim izazovima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Foto: Pink.rs

Netanijahu je zahvalio Vučiću na obnovi sinagoge u Subotici, kao i otvaranju ulice Teodora Hercla u Beogradu tokom posete predsednika Izraela Ruvena Rivlina.

Premijer Netanjahu prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

#Aleksandar Vučić

#Bojko Borisov

#Varna

'