AKTUELNO

Ambasadori potvrdili da ostaju pri istom stavu kada je reč o lažnoj državi Kosovo.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović razgovorala je danas sa ambadorkom Brazila Izabelom Kristinom de Azevedo Hejvert i ambasadorom Kipra Konstantinosom Eliadesom o nameri tzv. Kosova da kroz zahtev za članstvo u Interpolu politizuje ovu ekspertsku međunarodnu policijsku organizaciju.

Hrkalović je istakla da bi eventualna odluka o prijemu tzv. Kosova predstavljala presedan i kršenje međunarodnog prava sa nesagledivim i štetnim posledicama

Foto: MUP Srbije

Time bi, kako je objasnila, bila prekršena Rezolucija 1244 Saveta bezbednost Ujedinjenih nacija, ali i pravila i procedure Interpola, saopštio je MUP.

- Samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti deo Interpola - naglasila je Hrkalović.

Ambasadorka Izabela Kristina de Azevedo Hejvert istakla je da je pozicija Brazila prema Srbiji uvek bila ista i da ta država poštuje teritorijalni integritet naše zemlje, kao i da Brazil poštuje međunarodno pravo, a time i Rezoluciju 1244.

Foto: MUP Srbije

Ambasador Konstantinos Eliades ponovio je da se pozicija Kipra neće menjati po pitanju tzv. Kosova i da stoje čvrsto na linijama koje zastupa Srbija i da možemo očekivati podršku Kipra, kao i do sada, kada je reč o zahtevima Prištine za članstvo u međunarodnim organizacijama.

#Brazil

#Dijana Hrkalović

#Kipar

#Kosovo

'