AKTUELNO

Samit ministara transporta Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu Kina plus 16 svečano je danas otvoren u Beogradu, a na skupu učestvuje i predsednik Aleksandar Vučić.

Domaćin najvećeg regionalnog skupa o infrastrukturnim projektima sa Kinom je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Treći samit ministara transporta Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope trajaće do 17. oktobra u Beogradu.

Srbija prepoznata kao jedan od najaktivnijih učesnika u okviru mehanizma saradnje 16+1 i zemlja koja ima vodeću ulogu u saradnji sa Kinom kad je reč o infrastrukturnim projektima.

Na samitu će se razgovarati ne samo o projektima koji se tiču Srbije, već o ukupnoj saradnji Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope i njenom daljem razvoju.

Mihajlović, koja je i predsedavajuća srpskog dela Mešovite komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju između Kine i Srbije, nedavno se u Kini, tokom posete srpske delegacije u Pekingu, sastala sa ministrom transporta Kine Lijem Sjaopengom, s kojim je razgovarala o najvažnijim infrastrukturnim projektima Srbije i Kine, uključujući modernizaciju i rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta i izgradnju autoputa na Koridoru 11.

#Kina

#Ministri

#palata srbija

#samit

'