AKTUELNO

Kada je Dragan Đilas bio u prilici da pomogne državnim preduzećima i svojoj zemlji, on je činio sve da pomogne isključivo sebi, saopštio je danas Pokret socijalista.

- Državni FAP i Ikarbus su mogli da proizvedu 200 novih autobusa, ali je Đilas, ipak, odlučio da posao ne dodeli srpskim državnim kompanijama, već privatnoj poljskoj kompaniji i to po tri puta većoj ceni i sve na štetu Srbije i njenih građana - navodi se u saopštenju.

Đilas, jedan od osnivača Saveza za Srbiju, optužio je danas šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsa Rufa da namerno ignoriše činjenice kako bi hvalio ekonomske mere Vlade Srbije. On u otvorenom pismu kritikuje Rufa zbog izjave kojom je pohvalio Vladu Srbije zbog prodaje kompanija RTB Bor i PKB.

Pokret socijalista napominje da Đilasu nije smetalo što je posao dodelio poljskoj kompaniji, a sada traži od MMF-a da se spreči da ozbiljna državna kineska kompanija uloži svoj kapital u RTB Bor.

- Da li Đilasu smeta što je kompanija kineska ili što više nema priliku da čerupa preduzeća i traži provizije i primorava kompanije da se oglašavaju preko njegove mreže marketinških agencija? Đilas teško prihvata da državne pare nisu njegove i da više ne može da za svoje bogatstvo zaduži grad Beograd i državu. Zato i ne može da sakrije bes i zato ispoljava mržnju prema sopstvenoj zemlji - ističe se u saopštenju.

Pozvati strance da napadaju Srbiju, da je kritikuju i kažnjavaju - to može samo dosovac, dodaje Pokret socijalista.

#Dragan Đilas

#MMF

#Pokret socijalista

'