AKTUELNO

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac upitao je danas lidere opozicije zašto svako pozivanje na odgovornost prilikom trošenja narodnih para smatraju pritiskom na slobodu i demokratiju.

- Pitamo Nebojšu Zelenovića i Dušana Petrovića, ali i Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Zorana Lutovca, Boška Obradovića i sve ostale lažove i prevarante iz Saveza za silovanje i pljačku Srbije, da li je zabranjeno da nadležni državni organi proveravaju poslovanje lokalne uprave u Šapcu - navedeno je u saopštenju lokalnog GO SNS-a.

Pitaju i da li je problem interesovati se gde je nestalo pet miliona evra iz budžeta, zašto se na izborima kupuju glasovi, zašto se podmićuju odbornici u lokalnom parlamentu i slično.

- Istina je da Zelenovićevim mahinacijama nema kraja i da ovde uopšte nije reč o politici, nego o najsramnijem kriminalu i hajdučiji, do sada neviđenim u istoriji Srbije - navodi se u saopštenju šabačkog SNS-a.

Dodaje se da su se tom odboru SNS-a nebrojeno puta obraćali građani sa zahtevima da se "razreši klupko kriminala" koje je obuzelo sve sfere društvenog života, što policija i tužilaštvo i čine.

- Očigledno je da su se nalogodavci sumnjivih poslova, kojima se pljačka novac građana Šapca i Srbije, sada uplašili, pa je i Zelenović poslat da u medijima pokuša da obesmisli i ispolitizuje istragu, da minimalizuje krađu budžeta i promoviše Šabac kao nekakav bastion demokratije, što mu neće poći za rukom - ističe šabački SNS.

Istaknuto je da Zelenović čak preti da će tužakati Srbiju pred Savetom Evrope, dok zajedno sa "svojim pajtašima porobljava sve lokalne medije", a njegovi aktivisti obilaze odbornike i njihove rođake nudeći im posao i novac samo da bi Zelenović i Petrović održali golu vlast.

Kako su naveli, dobro znaju da je Dušan Petrović savetnik Zelenoviću u "poslovima od kojih se uzima provizija od čuvenih 10 odsto, zatim u krađi i mahinacijama s novcem građana, i kreiranju lažnih vesti i obmana".

Poručili su da to neće moći da rade još dugo jer, veruju, da će nadležni državni organi "staviti tačku na sve petroviće i zelenoviće u Srbiji, ali i na sve one koji su opljačkali i unazadili našu zemlju, na čelu sa Đilasom, Jeremićem, Lutovcem, Obradovićem i ostalim njima sličnim štetočinama".

#SNS

#Šabac

'