AKTUELNO

Nemanja Milovanović, radnik Centra za ekologiju i sport koji je zajedno sa još trojicom Srba bio žrtva iživljavanja specijalaca Rosu koji su danas upali na jezero Gazivode, ispričao je detalje upada, navodeći da su pripadnici Rosu pretili da će pucati.

- Upali su odjednom. Grunuli na vrata sa dugim cevima. Natrpali su mene i moje kolege u jednu prostoriju. Provocirali su nas i na svaki naš pokušaj da izađemo repetirali su oružje i pretili nam da će zapucati -  ispričao je Milovanović

Milovanović navodi da mu nije bilo svejedeno kad su maskirani i do zuba naoružani policajci upali u prostorije Centra.

- Otvoreno su nas provocirali. Nadmeno su nam govorili da oni mogu da dodaju na sever i u naš objekat kad god hoće i da nema te sile koja ih u tome može sprečiti - prepričavao je nemile scene Milovanović.

Milovanović kaže da su albanski specijalci za tili čas blokirali ulaz u objekat koji je nedavno svečano otvorio predsednik Aleksandar Vučić. "

- Rasporedili su se u obližnjoj šumi s puškama nagotovs. Nikome nisu dozvoljavali da prođe tuda niti da priđe našem centru. Kroz glavu mi je samo prolazilo šta će se desiti ako opali samo jedan metak. Od toga me je podilazila jeza - kazao je Milovanović.

#Albanci

#Gazivode

'