AKTUELNO

Lider PSG Saša Janković napao je dojučerašnje političke saveznike Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Janković je poručio da Đilas i Jeremić ne zaslužuju da ikada više dođu na vlast jer, kao što nisu ni tada, tako ni sada ne rade ništa osim što pokušavaju da skinu odgovornost sa sebe zbog lošeg stanja u Srbiji.

- Video sam TV izveštaj o današnjoj raspravi u Skupštini Srbije. Još jednom je pokazala da niti Srbija može dalje s aktuelnom vlašću, niti sme nazad na bivšu. Dok šest godina jedni drugima prebacuju odgovornosti za siromaštvo i loše stanje u Srbiji, zemlja je sve zaostalija - napisao je Janković na Tviteru.

I dok se Đilas i Jeremić nisu oglašavali, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da su ovakvi napadi očekivani.

Odžić opet otcepljuje Vojvodinu

Lider separatističke Vojvođanske partije Aleksandar Odžić, bliski saradnik i koalicioni partner Saše Jankovića, opet poziva na otcepljenje Vojvodine.- Do kraja godine doći će do formiranja Vojvođanskog fronta za odbranu Vojvodine i uspostavljanja autentične vojvođanske politike - naglasio je Odžić.

- Janković i Đilasovci vode bitku za isto biračko telo. Pošto imaju slične političke poruke, očekivano je da u borbi za glasove uđu u međusobni medijsko-politički rat - ističe Stanković.

Njegov kolega Branko Radun primećuje da deo opozicije na čelu sa Đilasom i Jeremićem ne može da napravi otklon od činjenice da su ne tako davno njih dvojica bili stožer tadašnje vlasti.

- Posle propalih pregovora o priključenju Savezu za Srbiju, Janković upravo tu činjenicu koristi kao adut i pokušava da se nametne kao novo lice. Ipak, čini se da precenjuje svoj značaj. Tačno je da je na predsedničkim izborima osvojio 16 odsto glasova, ali su tada uz njega bili DS i još neke stranke - podvlači Radun.

#Dragan Đilas

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

'