AKTUELNO

Pokušaj samozvanog ministra inostranih poslova Kosova Bedžeta Pacolija da se dodvori zemljama koje nisu priznale Kosovo u potpunosti je propao, a politika Prištine naišla je na ismejavanje visokih zvaničnika zemalja koje su učestvovale na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenim nacijama.

Naime, kako saznaje portal Pink.rs iz diplomatskih krugova, zemlje koje nisu priznale Kosovo, a sa kojima je Pacoli hteo da razgovara na temu južne srpske pokrajine, postala je predmet sprdnje jer niko nije hteo da razgovara sa samozvanim ministrom Kosova o toj temi.

Pacoli je čak pokušao da prevari i albanske građane sa Kosova govoreći i „gurajući“ u medije vest kako se tobože sastajao i razgovarao sa visokim zvaničnicima zemalja koje nisu priznale jednostrano nelegalno proglašenje Kosova.

Da bi bruka bila veća po Pacolija , ali i albanske građane sa Kosova koje je on pokušao da predstavi u UN, ti isti zvaničnici su morali javno da demantuju da su razgovarali sa Bedžetom Pacolijem.

Čak, kako tvrde naši izvori, oni su se na pauzama smejali i prepričavali dogodovštine kojima je pokušavao da prevari građane albanske nacionalnosti.

Ovaj patološki lažov očigledno ima poremećaj, u šta smo mogli više puta do sada da se uverimo.

Jedna od laži Bedžeta Pacolija našla je mesto na njegovom tvoter nalogu, gde je napisao da je u Njujorku, gde se održava Generalna skupština UN, imao plodnu diskusiju sa premijerom Maroka Sadedinom El Otmanijem o odnosima sa Kosovom i volji da uspostave diplomatske odnose kako bi zajedno radili na svim sferama zajedničkih interesa.

Naravno, marokanski premijer demantovao je ovu, još jednu u nizu laž, lažnog ministra.

Inače, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je navode portala Pink.rs da zvaničnici iz Prištine lažu. A koliko se značaja Srbiji pridaje, govori i naša delegacija u Njujorku koja je imala niz bilateralnih sastanaka.

- Imamo spisak zemalja sa kojima treba napraviti kontakte. Ko gde sedi, gde se nalazi kog dana i kada diskutuje. Takođe, dobijamo i mapu i na njoj se vidi da ovi iz Prištine lažu i ona pokazuje da oni lažu o tome ko je priznao a ko nije priznao Kosovo. Kako se kreću ovi razgovori koje vodimo, uskoro će samo oni i Albanija ostati sa priznanjem Kosova.

On međutim nije jedini koji je Pacolija stavio tamo gde mu je mesto. To je danas u Njujorku uradila i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Da podsetimo, premijerka je Pacolija pitala kako i ko mu je dao dozvolu da dođe u Ujedinjene nacije, stavivši mu time do znanja kakva je njegova pozicija i legitimitet.

Međutim, možemo da primetimo, da su laži koje širi sa sednice Generalne skupštine u Njujorku samo produžetak lažnih radnji koje je takođe propagirao i na prethodnoj.

Da negovim lažima nema kraja, uverili smo se više puta. Očigledno je da svoju politiku temelji na mutnim radnjama i služi se isključivo izmišljotinama. Pacoli je još jednom pokazao do koje mere može da ide kada je u pitanju obmanjivanje naroda, kada je na izjavio da je sa malo rada i mnogo susreta u Njujorku, na marginama Generalne skupštine UN, uspeo da obezbedi Kosovu glasove za učlanjenje u Unesko.

- Velika je laž tvrdnja Pacolija da Kosovo ima dovoljan broj glasova za članstvo u Unesku. Na svim sastancima koje smo ovde imali predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić i ja, razgovarano je na tu temu -  izjavio je Dačić u Njujorku, gde boravi zbog zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Podsetimo, Pacoli je više puta do sada izjavio da su neke zemlje priznale nezavisnost Kosova, a da se kasnije ispostavilo da njegove tvrdnje nemaju osnova.

On je to napisao na svom Tviteru, nakon što je šef diplomatije Ivica Dačić saopštio da Liberija povlači priznanje kosovske nezavisnosti.

Tako je Pacoli je svojevremeno saopštio i da je Uganda postala 88 zemlja koja je priznala Kosovo, što je odmah demanotvao tadašnji šef srpske diplomatije Vuk Jeremić. Takođe, Oman i Gvineja Bisao u septembru prošle godine, isto su demantovali vest o priznavanju Kosova i Metohije.

Samoprozvani ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli tvrdio je takođe da i Liberija nije povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Dačić je na pres konferenciji inače predočio novinarima kopiju note liberijskog Ministarstva spoljnih poslova o povlačenju priznanja.

Ministar spoljnih poslova lažne države Kosovo Bedžet Pacoli imao je još jedan ispad i nedavno kada je rekao da je autobus prištinske firme "Barileva turist" koji saobraća na relaciji Priština-Keln kamenovan u Srbiji i zatražio od međunarodne zajednice da osudi ovaj incident.

Nepun sat kasnije, oglasio se vlasnik ove agencije Naser Jonuzi koji je demantovao Pacolijeve tvrdnje i kazao da nijedan njegov autobus nije kamenivan na teritoriji Srbije.

#Bedžet Pacoli

'