AKTUELNO

U Vrbasu se danas dogodio incident kada je grupa građana predvođena članom Narodne stranke i poverenikom za Vojvodinu Borislavom Novakovićem silom pokušala da spreči policajce u vršenju dužnosti.

Policajci su po nalogu izašli na teren sa ciljem da obezbede rušenje nelegalno izgrađenog kafića Centar kafe.

Novaković je u jednom trenutku nasrnuo na policajce u nameri da spreči privođenje lica koje je ometalo proceduru. Narodna stranka je u svom saopštenju osudila postupak vlasti uz asistenciju policije tvrdeći da je motiv za rušenje kafea politički.

Nezavisni sindikat policije najoštrije osuđuje nasrtanje na policajce i sprečavanje da rade svoj posao a posebno pod navedenim izgovorima. Da li su motivi politički ili ne nas to ne interesuje, naše je da postupimo po zakonu i po nalogu a eventualna pravda se traži na sudovima a ne na ulici.

Posebno je za osudu što su akteri ovog incidenta javne ličnosti i pripadnici političke stranke, dakle prvi koji bi trebali da stanu u zaštitu policije. Ovakvim primerom običnim građanima samo daju vetar u leđa da pravdu sprovode na ulici i napadaju policiju kada god oni misle da je to opravdano.

NSP već duže vreme traži od nadležnih da se pooštre mere protiv napadača na policajce a u ovakvim slučajevima kada su u pitanju lica na položajima i sa većom odgovornošću i kazne bi tgrebalo da budu oštrije.

#Napad

#Policija

'