AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Nemačke Tomasa Šiba i poželeo mu dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat u Beogradu, te poručio da će u radu imati snažan oslonac u činjenici da su odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji.

Predsednik je naveo da je ekonomska saradnja dve zemllje u snažnom zamahu, zahvalio nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50.000 radnika i konstatovao da snaženju odnosa dveju zemalja doprinosi i unapređenje saradnje Srbije sa nemačkim saveznim pokrajinama.

Ambasador Šib je rekao da Nemačka snažno podržava evropski put Srbije i istakao važnost poglavlja 23 i 24, i posebno poglavlja 35 koje se tiče pitanja Kosova.

Foto: Tanjug

On je istakao značaj učešća Srbije u Berlinskom procesu, koji je inicirala kancelarka Angela Merkel, jer time potvrđuje svoju politiku regionalne stabilnosti.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost nemačkoj kancelarki što, kroz Berlinski proces, podstiče saradnju na Zapadnom Balkanu i time doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

#Aleksandar Vučić

#Nemačka

'