AKTUELNO

Nakon sednice Glavnog odbora Demokratske stranke sve je vidljiviji raskol u redovima demokrata, a mnogi funkcioneri žale se na diktaturu aktuelnog predsednik te stranke Zorana Lutovca. Njegov predlog za ulazak u takozvani kupus koaliciju jeste dobio podršku većine članova, ali bez odgovarajuće debate.

Jedan od osnivača i prvi predsednik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović kaže da nije glasao za ulazak DS-a u Savez za Srbiju jer o tome nije bilo debate i da ne vredi mahati glasovima "za" SZS, kada su protiv osnivači stranke i "ceo poslanički klub".

Mićunović je to rekao objašnjavajući svoj stav prema SZS povodom pisanja da je napustio sednicu GO DS-a u nedelju, kada mu je oduzeta reć,uz komentar da će poštovati, po prvi put, diktaturu.

- Napravili su jednu proceduralnu skupštinu, na kojoj teško da može da bude debate. Vi date pet minuta svima...ja sam smatrao da je bilo neophodno da imamo debatu, međutim, ona je izostala. Ja sam govorio oko četiri minuta, a predsedavajući mi je rekao da mi je vreme isteklo, na šta sam se ja našalio i rekao da je moje vreme tek došlo, ali da poštujem njegovu diktaturu - rekao je Mićunović i naglasio da je mislio konkretno na diktaturu predsedavcajućeg.

Protiv pridruženja SZS bili su Mićunović, bivši predsednik stranke Dragan Šutanovac, poslanici Nataša Vučković, Radoslav Milojičić, Gordana Čomić, predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Miroslav Vasin i Vida Ognjenović.

- To sad neka razmišlja predsednik stranke kako će dalje funkcionisati - rekao je Mićunović. Mićunović ističe da ono što se želi od države treba da se neguje i u stranci, da se imaju jasni birački spiskovi, jasna procedura, debate. Nisu stranke tu samo da se grabe za vlast, poručuje on vidno nezadovaljan angažovanjem sadašnjeg predsednika DS.

DS koji već duže vremena ima problem sa predsednicima, mogao bi i šesti put za samo šest godina da se nađe pred novim izborom. Kako Pink.rs saznaje, ovog puta demokrate bi za novog lidera mogle da imenuju Gordanu Čomić, koju je novo rukovodstvo pod Lutovcem skrajnulo.

#Demokratska stranka

'