AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink ističu da državni funkcioneri nisu objasnili šta konkretno znači ideja o razgraničenju i smatraju da konačnu odluku treba da donesu Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji. Oni su mišljenja da će detalje tog predloga predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiti prilikom posete KiM.

Urednik u dnevnom listu "Politika" Bojan Bilbija ističe da je situacija veoma komplikovana i da se može posmatrati kroz više nivoa - kroz interese Srba i Srbije, ali i međunarodne zajednice.

On je mišljenja da bi promene nekih granica, mogle otvoriti i pitanje drugih granica.

- To nije gotova stvar. Mi nikada nismo čuli ni od Vučića, niti drugih državnika šta konkretno znači ideja o razgraničenju. Postoji široka palata rešenja - od priznanja do neke vrste konfederacije - naveo je Bilbija.

Kako kaže, više o toj ideji ćemo verovatno čuti 9. septmebra kada Vučić ode na Kosovo da razgovra sa ljudima o kojim se tu zapravo i radi.

- Predsednik nikada nije govorio o podeli, ni o priznanju - podvukao je Bilbija. Urednik u dnevnom listu "Srpski telegraf" Dražen Ostojić pita se zašto ne bi prihvatili rešenje koje bolje od statusa kvo.

-Narod na Kosovu će da kaže šta im je bolje. Njihovo mišljenje je ključno - smatra Ostojić i dodaje da ljudima na Kosovu sigurno neće biti nametnuto rešenje.

Slobodan Janković iz Centra za konzervativne studije međurim smatra da je trenutno najbolje rešenje zamrznuti konflikt.

- Kada je rešenje nije dobro po nas treba čekati - naveo je Janković.

#Kosovo

#Srbija

'