AKTUELNO

Srpska napredna stranka saopštila je da "više nema dileme" da su u Novom Sadu Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka skoro dve decenije "u tajnoj koaliciji", i nazvala ih "grobarima" novosadskog javno-komunalnog sektora, koji su uništili i Spens."

- Gotovo identičnim saopštenjem, kojim tobože brane Spens, napokon su priznali da ih povezuju iste vrednosti - lični i partijski interesi - naveo je SNS u saopštenju.

DS i SRS su osudili izjavu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je rekao da Spens možda treba srušiti jer je u sadašnjem obliku nefunkcionalan, a javno preduzeće Sportski i poslovni centar "Vojvodina", koje upravlja Spensom, stvara velike gubitke.

SNS je u saopštenju optužio SRS i DS da su do 2012. godine gradska javna preduzeća "gurali u finansijski ambis".

- Napadom na Vučevića, radikali i DS pokušavaju da sakriju istinu da je Spens srušen pre više od 15 godina. Rušenje je izvela gradska vlast koju je vodio Borislav Novaković, visoki funkcioner DS-a, kada je za samo tri miliona evra prodala zemljište za izgradnju (tržnog centra) Merkatora. Podsećamo javnost da je administracija gradonačelnika Vučevića sličan plac prodala za desetostruko veći iznos. Osim toga, u periodu dok je trajala izgradnja Merkatora, Spens nije unapredjivan kako bi se zadržala njegova tržišna prednost, već je pretvoren u stranačku sinekuru. To su činjenice - naveo je SNS.

Ta partija je dodala da je Spens jedno od preduzeća koje je u periodima smenjivanja na vlasti SRS-a i DS-a, "besmislenim uvećavanjem broja radnika dovedeno u dužničko ropstvo".

#Demokratska stranka

#Novi Sad

#SNS

#SRS

'