AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da su naredni meseci, kada je reč o rešavanju problema KiM, veoma značajni, da se može očekivati ubrzanje dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, ali da je rano govoriti da li će i kada taj kraj dijaloga biti uspešan.

Dačić je novinarima u Staroj Pazovi rekao da je najvažnija poruka koja se mogla čuti posle susreta Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Alpbahu jeste da postoji želja da se razgovara o traženju trajnog rešenja, kao i da postoji raspoloženje drugih zemalja da prihvate ono što se dve strane dogovore.

Ocenio je da je došlo do velike promene i da se ipak otvara mogućnost da se razgovara o načinu kako da se dođe do kompromisa.

- To je tek početak, ili bih mogao da kažem, da je to neki kraj početka, a u stvari sada postoji razrada svih tih ideja, o tome se još nije ništa konkretno razgovaralo. U tome učestvuje predsednik Vučić i ostali događaji koji će biti u narednim mesecima su veoma značajni - rekao je Dačić.

On je naveo da predstoje značajne posete predsednika Vučića u više zemalja, ali i dolazak stranih zvaničnika u Srbiju, među kojima je i poseta Vučića Parizu gde se očekuje prisustvo amaeričkog predsednika Donalda Trampa.

- Sve u svemu, nastavak dijaloga u Briselu može se očekivati da taj dijalog dobije na ubrzanju, da li će i kada uspešan kraj tog dijaloga mislim da je rano govoriti, ali te poruke mogu da ohrabruju. Ima i poruka koje nisu dobre, koje predstavljaju nekog 'autopilota' stare politike prema Srbiji - rekao je Dačić.

#Brisel

#Dijalog

#Ivica Dačić

'