AKTUELNO

Najbolji prijatelj i politički partner Boška Obradovića, Ivan Pernar, nastavio je na društvenim mrežama da provocira Srbe, rekavši da naš narod u Krajini nije bio ugrožen?!

Pernar je juče, u danu kada se obeležavala godišnjica pogroma u "Oluji", na svom profilu na Fejsbuku objavio kako Srbi u Krajini - nisu bili ugroženi.

- Nažalost, situacija nije crno bela i bilo je zločina nad Srbima i Franjo vas se htteo rešiti, ali jedno su želje, drugo stvarnost, nekad te stvarnost natera da uzmeš pušku, a nekad da je ostaviš. Srbima u Krajini puška jednostavno nije trebala jer nisu bili tamo "ugroženi" da se tako izrazim - napisao je on.

Boškićevom drugaru to nije bilo dovoljno, pa je i danas nastavio sa bolesnim provokacijama.

Foto: Printscreen Facebook

- Dejane puno hvala na podršci, neki Srbi kažu da su imali pravo na pobunu zbog ukidanja konstitutivnosti, to je uistinu dobar pravni argument, ali jasno je da se tu nije radilo o pravnoj nego oružanoj bitci koju Srbi nisu mogli dobiti. U rat ulaziš ako si siguran da ćeš ga dobiti, priča o konstitutivnosti je alibi za ulazak u rat, ali ako znaš da rat ne možeš dobit, onda jednostavno stisneš zube makar bio u pravu - napisao je on u komentarima svoje objave.

Foto: Printscreen Facebook

Na kraju je, kako to obično biva, optužio državu Srbiju da je kriva za sve što se njenom narodu dogodilo u "Oluji".

-Shvati da Srbi nisu potjerani, nego su gurnuti prvo u rat, a potom u egzodus, od strane vlastitog političkog rukovodstva - zaključio je on.

Foto: Printscreen Facebook

Pernar je ovim pokazao šta stvarno misli o Srbima, a njegovi najbolji prijatelji Boško Obradović i Dragan Đilas samo nek sanjaju o tome da ga ponovo dovodu u naš parlament.

#Boško Obradović

#Dragan Đilas

'