AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Goran Vesić kaže da bi Dragan Đilas morao da objasni građanima Srbije kako se obogatio dok je bio ministar i gradonačelnik, a tek onda bi, poručuje, imao pravo da bilo šta prigovara vlastima.

Reagujući na intervju za nedeljnik "Vreme", u kojem je Đilas rekao da budući Savez sa Srbiju "nije protiv predsednika Srbije Aleksandra Vucica lično nego protiv onoga što on i njegov režim rade", Vesić mu je poručio:

- Neka lepo kaže kako je 2007. godine kada je postao ministar u Koštuničinoj vladi prijavio ženinu kuću na Dedinju, automobil SAB, 2003. godište i 70.000 evra ušteđevine, a kako se ta imovina uvećala pa je po silasku sa vlasti 2016. prijavio da u nekretninama ima dva miliona i 22.000 evra vrednosti i četiri i po miliona evra za jednu zgradu. Kako ie to Djilas zaradio? Od plate gradonačelnika?.

Đilas bi, dodao je, građanima Srbije trebalo da objasni i odakle mu 50 miliona evra stečenih između 2007. i 2012. godine, sa ukupnim prihodom na svim firmama od oko 180 miliona evra.

- Kada govori o mladim ljudima i njihovoj perspektivi danas Djilas bi da se zaboravi kako je kada je on bio gradonačelnik tada desetogodišnja devojčica Tamara Džolić na protestu stanovnika Resnika, ispred Skupštine grada, dobila batine od njegovog obezbeđenja. On misli da smo zaboravili na Miroslava Rankovića iz Ralje, koga su Djilasovom nalogu tukli funkcioneri njegove tadašnje stranke - rekao je Vesić.

On je ocenio da većina građana Srbije živi bolje i ocenio da Đilas misli da je zaboravljeno kako je nagrađivao sebe i svoje saradnike, kada je posao rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra dao kompaniji čija je ponuda bila skuplja za milijardu dinara od drugih.

- Tako je Đilas vodio Grad Beograd a tako bi vladao Srbijom da se kojim čudom ponovo dočepa vlasti. Dok je on bio gradonačelnik upravljački vrh JKP Gradska čistoća imao je generalnog direktora, zamenika generalnog direktora, dva izvršna direktora, tri pomoćnika generalnog direktora, 12 savetnika generalnog direktora, osam direktora raznih sektora, dvadesetak pomoćnika direktora sektora, sijaset raznih rukovodilac službi sa visokim koeficijentom - rekao je Vesić.

Dodao je da bi Đilas pre nego što bilo kome deli lekcije trebalo da odgovori građanima Srbije na ta pitanja i dodao šta očekivati od čoveka koji je sopstvenu stranku, prema zvaničnom izveštaju opljačkao za milion evra, koji je Rome stavljao u limene kontejnere i kupovao nagrade za Grad Beograd.

- Đjilas stvarno misli da smo zaboravili kako se u njegovo vreme kupovina Solarisovih autobusa i KAF-ovih tramvaja ugovarala u kafiću u Strahinjića Bana, kako su njegovi prijatelji otvarali kafane po Beogradu i kako je na pitanja novinara odgovarao sa 'zini da ti kažem - rekao je Vesić.

Dodao je i da ništa od toga nije zaboravljeno, zbog čega je, kaže, doživeo debakl na gradskim izborima održanim u martu.

- Zato sam zapanjen da se ovaj čovek usuđuje da bilo kome deli lekcije - zaključio je Vesić.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

'