AKTUELNO

Srpski premijer i ruski ministar odbrane razgovarali su i o nabavci vojnog naoružanja.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u razgovoru sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, rekao je da se nada da će saradnja između dve zemlje u svim oblastima, uključujući vojnu, jačati do "Veoma visokog nivoa".

Vučić je, istovremeno, istakao da se pozicija Srbije kao neutralne države neće menjati.

-Nadam se da možemo da unapredimo našu saradnju - političku, ekonomsku, vojnu - do veoma visokog nivoa. Nadam se da ćete biti naš gost u Beogradu, a mi ćemo biti dobri domaćini. Potpuno sam siguran da će između naših naroda i država uvek biti veoma dobri odnosi i najbolja saradnja - rekao je Vučić na sastanku sa Šojguom.

Premijer Srbije je Rusima čestitao Novu godinu i izrazio nadu da će ona doneti bolju situaciju u zemlji.

-Još jednom želim da potvrdim da ostajemo neutralna država, što sam već rekao u Briselu, Vašingtonu... To je naš stav, ništa se nije izmenilo po tom pitanju - istakao je Vučić.

Rusija, kao podršku, poklanja Srbiji šest aviona MiG-29, a prva faza njihove modernizacije koštaće nas između 180 i 230 miliona evra, rekao je Vučić nakon sastanka sa Šojguom.

-Ako biste računali da takve avione kupujemo, koštali bi nas oko 600 miliona evra. Onda možete da vidite koliko smo dobili povoljne cene i koliko smo dobili na poklon, bar kada je reč o avionima- rekao je premijer.

S.A.

#Aleksandar Vučić

#Sastanak

#Sergej Šojgu

#Vojska

#saradnja

'