AKTUELNO

Netačne su tvrdnje koje je iznela Demokratska stranka o troškovima koje je napravila i izdvajanjima koja je planirala vlast u Beogradu, kažu u gradskom odboru SNS, te napominju da Beograđani dobro znaju kako su funkcioneri DS brinuli o njima.

U saopštenju za medije SNS podseća na Pionirski grad, koji je, kažu, otet deci zarad rijaliti programa koji je samo Draganu Djilasu donosio višemilionsku korist, te na Pazl grad "u kome decu nismo ni viđali", ali i na 15.000 tužbi roditela zbog preplaćenog boravka u vrtićima.

Napomunju da je za Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu rebalansom budžeta sada predviđeno za milijardu i 352 miliona dinara vise novca, te nevode da je to upravo zbog odgovornog odnosa prema deci u prethodnom periodu sagrađeno i kompletno sanirano devet škola, a u planu za naredni period je još trinaest projekata potpune rekonstrukcije i obnove škola.

Takođe, kako navode, liste čekanja za mesto u vrtićima su smanjene, a za prošlu školsku godinu 86.000 porodica dobilo je besplatne udžbenike.

Sve to, kažu gradskom odboru SNS, dokaz je da ta stranka ima odgovoran odnos prema građanima, da zna koje su njihove potrebe i da rade na njihovom ostvarivanju, za razliku od demokrata, koji kritikama i nestinama žele da se "jadnim i bednim pokušajima vrate na političku scenu".

U današnjem je saopštenju Demokratske stranke navedeno, između ostalog, da je "naprednjačka vlast novim rebalansom budžeta Beograda predvidela preko 23.000.000 dinara za reparaciju postojeće rasvete, što podiže ukupne troškove novogodišnje rasvete na preko pola milijarde dinara od 2014. godine do danas, a da je istovremeno za osnovno obrazovanje i vaspitanje i srednje obrazovanje i vaspitanje smanjila izdvajanja za 10,43, odnosno za 11,57 odsto.

#SNS

'