AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Vlade Norveške Ernom Solberg, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je istakao da su politički odnosi dve zemlje dobri i da predstavljaju potvrdu obostrane želje za unapređenjem političkog dijaloga na najvišem nivou, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je istakao da je punopravno članstvo u EU strateški cilj Srbije i zahvalio na spremnosti Norveške da pomogne Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, ekspertskoj i finansijskoj pomoći u reformskom procesu.

Srbija posebnu zahvalnost duguje Norveškoj kao jednom od najvećih bilateralnih donatora Srbije.

Foto: Tanjug

- Imajući u vidu dobre političke odnose, nadamo se da će se u narednom periodu intenzivirati privredna saradnja, kao i da će biti realizovane nove Norveške investicije u Srbiji - istakao je predsednik Vučić.

On je istakao da je Srbija posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i da upravo zbog toga teži postizanju stvarnog kompromisa u dijalogu sa Prištinom, ali uz očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

Predsednica Vlade Solberg je naglasila da dve zemlje imaju dobre, partnerske odnose u političkom, ekonomskom i kulturnom polju i istakla da Norveška pruža punu podršku Srbiji na njenom evropskom putu, kao i svim reformskim procesima.

#Aleksandar Vučić

#Erna Solberg

'