AKTUELNO

Povodom napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu oglasilo se državno rukovodstvo.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da kada god se priča o Kosovu i Metohiji, dese se napadi na Vučića i njegovu porodicu.

- Svaki put kada započnu razgovori o Kosovu i Metohiji događaće se salve napada na predsednika Aleksandra Vučića, najpre na njegovu porodicu i na njegove saradnike, a zatim će krenuti besmisleni protesti i događaji koji u javnosti treba da stvore lošu sliku o državi Srbiji - izjavio je danas Vulin.

Vulin je to rekao novinarima koji su ga pitali da komentariše najnovije napade na porodicu predsednika Srbije.

- Uvek kada se predsednik Vučić suprotstavi nekim neprihvatljivim zahtevima kada je reč o Kosovu i Metohiji, a to radi stalno, uvek će imati ovakve napade. I koliko god njegova politika i odlučnost da čuva Srbiju bude snažnija biće sve jači napadi - kazao je Vulin.

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, Vučić je hrabar čovek i, kako kaže, zna da je on u stanju da izdrži ove napade, ali da će ih biti više - hoće.

- Vreme je, možda i poslednje vreme, da predstavnici Evropske unije kao medijatori na razgovorima sa Prištinom, već jednom izađu sa jasnim stavom da li prihvataju takvo ponašanje prištinske strane. Da li prihvataju izjave, kao što je izjava Hašima Tačija da nema o čemu da se pregovara i razgovara i da on tamo ide na kapitulaciju Srbije - zapitao je Vulin.

On je rekao da misli da je krajne vreme da se predstavnici Evropske unije, kao naši medijatori, odrede prema ovakvom ponašanju i kažu da li smo ravnopravne strane i da li nas doživljavaju kao strane koje imaju pravo na sopstvene interese.

- A kako se budu približavali neki novi pregovori tako ćete imati seriju napada na Vučića, besmislene proteste i sve ono što Srbiju treba da destabilizuje i da oslabi pregovaračku poziciju našeg predsednika - zaključio je ministar odbrane.

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da napadi na predsednika Srbije i njegovu porodicu predstavljaju pokušaj da se zaustavi dijalog Beograda i Prištine i da Srbija skrene sa kursa kojim ide pod vođstvom Aleksandra Vučića, a to su politička stabilnost, modernizacija zemlje i članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

- Neki bi i danas da Kosovo ostane trajno nerešeno pitanje i zamrznuti konflikt, koji će davati „veštačko disanje” i održavati u životu njihove političke karijere. Ali, to nije interes Srbije i njenih građana, koji su to jasno potvrdili i podrškom na izborima onima koji rešavaju probleme, a ne onima koji se kriju iza njih - kaže Mihajlovićeva.

Foto: Tanjug

- Oni koji su u političkoj arena nekoliko puta ubedljivo poraženi sad pokušavaju da zaustave Vučića napadima na članove njegove porodice, što je nedopustiv i nedostojan način političke borbe - navela je ona u izjavi za javnost.

Mihajlovićeva kaže da su oni koji nisu imali hrabrosti da iznesu čak ni svoj stav u javnosti u vezi s Kosovom u dijalogu koji je bio javan i otvoren, danas prvi koji će napasti svaki potez i korak koji bi vodio kompromisnom rešenju i pomirenju između Srba i Albanaca.

- Problem Kosova nije stvorila ova Vlada, niti ga je stvorio Aleksandar Vučić, ali je potez odgovornog državnika bio da se pokrene dijalog i krene u rešavanje ovog pitanja, zarad budućnosti Srbije i generacija koje dolaze - zaključila je Mihajlovićeva.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Zorana Mihajlović

'